l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Vr: 8:30 - 20:30 & Za: 8:30 - 12:30
0172-785578 info@depees-specialist.nl
2411 CX Bodegraven

Behandeling aandoeningen pijn en peesklachten door fysiotherapie in Bodegraven

Deze aandoeningen pijn en peesklachten behandelt De Pees Specialist

Hielspoor (pijn aan hiel)

In het verleden spraken we van hielspoor als er een doorn-uitsteeksel of haakje aan het hielbot te vinden was. Dit haakje dat in de aanhechting van de korte tenenbuiger zit (flexor digitorum brevis) zou verantwoordelijk zijn voor pijn aan de hiel en de ochtendstijfheid. Tegenwoordig weten we dat dit haakje in de meeste gevallen niet verantwoordelijk is voor de bovengenoemde klachten.

Oorzaak pijn hielspoor

De klachten bij pijn aan de hiel en hielspoor komen van de peesplaat (plantaire fascie) onderaan de voet die is gaan ontsteken door overbelasting (plantaire fasciopathie). Pijn onder de hiel bij opstaan uit bed en na even te hebben gezeten zijn erg herkenbaar voor deze klacht.

Behandeling hielspoor

Laat pijn aan uw hiel behandelen door De Pees Specialist, uw fysio in Bodegraven voor klachten aan pezen en spieren. Hielspoor is een vervelende blessure waar De Pees Specialist u van af kan helpen. 

Meer informatie over de behandeling van uw chronische pijn en peesklachten door De Pees Specialist praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven. Of maak online een afspraak voor een intake of een behandeling.

Chronische pijn aan achillespees (achillestendinopathie)

De achillespees zorgt ervoor dat energie van de kuitspier wordt overgebracht op de hiel zodat de voet kan strekken. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld lopen, springen en staan.

Oorzaak pijn achillespees

De pees kan meer dan 1000 kilogram dragen maar heeft op zijn tijd rust en herstel nodig. Als deze rust en herstel niet op tijd komen, kunnen er microscopisch kleine scheurtjes (degeneratie) ontstaan waardoor de kwaliteit en draagkracht van de pees minder worden.

Als het lichaam deze ‘beschadiging’ herkent zal het op die locatie proberen de achillespees te beschermen middels pijn en zwelling (denk aan een dik ei op de enkel na verzwikking). Middels het aantrekken van vocht en de ingroei van bloedvaatjes en zenuwen probeert het lichaam de plek te herstellen.

Behandeling achillespees

Laat pijn aan uw achillespees behandelen door De Pees Specialist, uw fysio in Bodegraven voor klachten aan pezen en spieren. Herstel alleen door rust werkt in veel gevallen niet en er blijft een dikke pijnlijke bult op de achillespees over.  Achillespees ontsteking is een vervelende blessure waar De Pees Specialist u van af kan helpen met de juiste fysio behandeling.  

Meer weten over de achillespees? Lees het allemaal hier.

Welke andere klachten behandelt De Pees Specialist met fysiotherapie?

Bij één van de volgende klachten schakelt u De Pees Specialist in:

  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
  • Chronische nekpijn, schouderpijn of rugpijn en spanning (trigger points)
  • Andere vormen van tendinopathie