l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Vr: 8:30 - 20:30 & Za: 8:30 - 12:30
0172-785578 info@depees-specialist.nl
2411 CX Bodegraven

Pijn in rug. Last van lage rugklachten

Pijn in rug en lage rugklachten

Heeft u pijn in uw rug of lage rugklachten? Bij chronische pijn in de rug of bij lage rugklachten kunt u terecht bij de Pees Specialist voor een effectieve fysio behandeling. De Pees Specialist is een gediplomeerde fysiotherapiepraktijk in Bodegraven. 

Behandeling door De Pees Specialist

Spanning (trigger points), chronische pijn aan nek of rugpijn, instabiliteit, een verminderd uithoudingsvermogen en te weinig kracht worden vaak onterecht aangewezen als de oorzaak van lage rugklachten, lumbago of spit.

Heeft u last van lage rugpijn? De Pees Specialist kan u van uw pijnklachten afhelpen met de juist fysiotherapie behandeling in Bodegraven.

Het verhaal dat het spierkorset niet goed zou functioneren en dat de lokale stabilisatoren hun werk niet goed doen, waardoor de globale stabilisatoren overbelast worden, is een heel klein puzzelstukje van de oorzaak van de pijn.

Oorzaak pijnklachten aan lage rug

De oorzaak van lage rugklachten zit hem veel vaker in stress (psychosomatische klachten), illness beliefs (ziekteperceptie), slaaptekort en te lang in dezelfde houding liggen, zitten, staan of lopen. Het probleem is niet uw houding op zich, maar de duur van de aangenomen houding. 

Uw spieren moeten als het ware leren de juiste hoeveelheid kracht leveren voor de gewenste houding, in plaats van sterker worden. Woorden als slijtage en discusdegeneratie worden vaak verkeerd gebruikt, zijn vaak leeftijdsgebonden, A-symptomatisch en creëren onterecht bewegingsangst met alle gevolgen van dien.

Shockwave Therapie

De rug heeft een specifieke aanpak nodig, waar gedoseerd en ontspannen bewegen, Shockwave Therapie en pijneducatie (´hersentraining´) onderdeel van zijn.

Hersentraining

Training van de hersenen is vaak belangrijk omdat na een ongeval of een operatie het pijnsignaal in de hersenen te hard aan staat, terwijl er geen weefselschade meer is en de pijnsensatie niet meer functioneel is.

Meer informatie over de behandeling van uw chronische pijn en peesklachten door De Pees Specialist praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven. Of maak online een afspraak voor een intake of een behandeling.