l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Recent Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

Vr: 8:30 - 20:30 & Za: 8:30 - 12:30
0172-785578 info@depees-specialist.nl
2411 CX Bodegraven

EPTE Therapie

Patiënten informatie over EPTE therapie bij pijn een peesklachten

Auw! Mijn pees blijft maar pijn doen!

Kies voor EPTE® therapie bij chronische pijn of peesklachten. Ook als u last heeft van uw achillespees, een tenniselleboog, hielspoor, kniepees, schouderpezen of een liesblessure is EPTE® therapie een zeer effectieve behandeling. 

Heeft u dagelijks pijn en heeft u alles al geprobeerd, maar ervaart u nog steeds pijnlijke klachten? Dan is EPTE® therapie door De Pees Specialist wellicht voor u de oplossing.

Het EPTE® concept

Een samenvatting van EPTE® in jip-en-janneke taal:

Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefselvezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk. Door de wetenschappelijk effectief bewezen oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk “trekvast” te worden.

De Pees Specialist is een gecertificeerd EPTE® therapeut

EPTE® therapie

Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees de normale belasting in uw dagelijks leven weer goed aan zonder pijnklachten. Ook het geleidelijk hervatten van sport behoort dan weer tot de mogelijkheden.

Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Aangevuld met oefentherapiesessies, welke echter niet op de EPTE® behandeldag uitgevoerd kunnen worden. De pees moet namelijk eerst minimaal 48 uur na de behandeling herstellen.

EPTE® iets voor u?

De Pees Specialist is uw EPTE® therapeut en kan u er alles over vertellen. Na een intake en echografisch onderzoek, kan de Pees Specialist bepalen of EPTE® iets voor u kan betekenen.

Wat doet een EPTE® behandeling precies?

EPTE® is een innovatieve en veilige behandeling om van uw chronische peesproblemen af te komen. De behandeling gebeurt alleen maar door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten. Pas na het volgen van een intensieve training mogen deze therapeuten de EPTE® techniek toepassen.

Gecertificeerde EPTE® therapeuten zijn te vinden op een internationale EPTE® website. Zij werken allen op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE® concept. De EPTE® apparatuur is het enige percutane electrolyse apparaat ter wereld dat CE gecertificeerd is voor gebruik in pezen en spieren.

Alternatieve electrolyse systemen zoals Physio Invasiva (PNE) van Enraf Nonius én EPI® hebben deze certificering niet en zijn door hun andere, veel hogere stroomvorm beduidend meer belastend voor uw weefsel én uiteraard pijnlijker. Terwijl een EPTE®behandeling hoogstens als ‘oncomfortabel’ wordt ervaren.

Het uiterst dunne (0,30mm) naaldje wordt onder echografische begeleiding precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht en dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-ampèrage stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen en geeft toch maximaal effect.

De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma dat u ook thuis kunt of zelfs moet uitvoeren.

Dit alles noemen we het EPTE® concept en door een unieke aanpak zijn we in staat om in de meeste gevallen zelfs de meest hardnekkige peesproblemen te herstellen.

Afspraak maken

De Pees Specialist is uw EPTE® behandelaar bij pijn en peesklachten. Via deze website kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een intakegesprek.

Meer informatie over de behandeling van uw chronische pijn en peesklachten door De Pees Specialist praktijk voor fysiotherapie in Bodegraven. Of maak online een afspraak voor een intake of een behandeling.